Съвпадение

Съвпаденията имат учудващото качество да се появяват внезапно, да привличат вниманието към себе си и да те оставят замислен какво всъщност стана?

Последното съвпадение, което ме връхлетя, започна кротко и на типично за мен място – в книжарница.В един горещ майски ден реших да се скрия от слънцето в първата срещната по пътя ми книжарница. Почти до входа беше щандът с най-нови книги и тъй като не търсех нещо конкретно запрелиствах първата от тях – “55 тайни на Париж: Весел пътеводител”. Стори ми се весела и приятна, а и продавачката каза, че направо се е разграбила, та реших да я купя и да си я дочета вкъщи. Досега не си бях купувала пътеводител, но този ми се стори по-различен.

Прибрах се в офиса и обясних на колежката, че смятам да пътувам виртуално до отдавнашната си мечта – Париж. Тя ми пожела някой ден да ида там и реално.

Седмица по-късно ми се обадиха от Асоциация “Муковисцидоза”, на която помагам понякога като доброволец, с предложение да ме пратят в Париж като техен представител на една конференция. Толкова неочаквано и в същото време толкова намясто – тъкмо бях прочела пътеводителя.Разбира се, приех. 🙂

Следващите два дни ходих щастливо усмихната и замаяна от чара на съвпадението. Сякаш има неща в живота, които просто трябва да се случат.

L